Propozycja na śniadanie i kolację od Naturhouse.
Składniki:
grzanki razowe FIBROKI
2 jajka ugotowane na półtwardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
posiekany szczypiorek/pietruszka/koper
pieprz i sól
Wykonanie:
Ugotowane jajka rozgnieć widelcem, wymieszaj z odcedzonym i rozdrobnionym tuńczykiem, jogurtem i szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zdaniem dietetyka - mgr Renata Przybyłowicz
Pasta rybno-jajeczna to doskonały pomysł nie tylko śniadanie ale także na kolację. Pastę podaj np. z sałatką z rzodkiewek i ogórka lub z ogórków kwaszonych( uwaga na sól) i cebulki dymki. Pokarmy bogate w białko i błonnik nasycają żołądek, co niweluje uczucie głodu i daje uczucie komfortu na dłużej.
Grzanki Fibroki są dostępne we wszystkich Centrach Dietetycznych Naturhouse.
Idealne połączenie do grzanek FIBROKI? PASTA! Aromatyczne połączenie tuńczyka i jajek z bogatymi w błonnik grzankami to doskonała propozycja na dietetyczne i sycące śniadanie lub kolację.