Naturhouse poleca Grzanki Fibroki z pastą rybno-jajeczną

Propozycja na śniadanie i kolację od Naturhouse.

Składniki:

grzanki razowe FIBROKI
2 jajka ugotowane na półtwardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
posiekany szczypiorek/pietruszka/koper
pieprz i sól

Wykonanie:
Ugotowane jajka rozgnieć widelcem, wymieszaj z odcedzonym i rozdrobnionym tuńczykiem, jogurtem i szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zdaniem dietetyka - mgr Renata Przybyłowicz

Pasta rybno-jajeczna to doskonały pomysł nie tylko śniadanie ale także na kolację. Pastę podaj np. z sałatką z rzodkiewek i ogórka lub z ogórków kwaszonych( uwaga na sól)  i cebulki dymki. Pokarmy bogate w białko i błonnik nasycają żołądek, co niweluje uczucie głodu i daje uczucie komfortu na dłużej.

Grzanki Fibroki są dostępne we wszystkich Centrach Dietetycznych Naturhouse.

Idealne połączenie do  grzanek FIBROKI? PASTA! Aromatyczne połączenie tuńczyka i jajek z bogatymi w błonnik grzankami to doskonała propozycja na dietetyczne i sycące śniadanie lub kolację.